Sidor

måndag 24 september 2012

Återbruksutmaningen del 1

Återbruksutmaningen är på gång igen, tyckte det va jätte roligt i våras även om jag kanske inte återbrukade så mycket, men det fick mig iaf att tänka lite annorlunda. Så när jag läste att det skulle bli en ny utmaning nu i höst så va jag snabb att anmäla mig. Här finns mer att läsa om utmaningen.

Mitt syrum är förtillfället nerpackat i lådor, symaskinerna står på matbordet i tv-rummet och det är allmänt kaos, därför kan jag inte riktigt hitta på så mycket som jag vill, men jag började lätt med en tanke som jag hade redan innan  jag läste om återbruksutmaningen. Va och hämtade min låda med lappmaterial till jeans. Mest är det ben från gamla jeans som har blivit shorts men det finns även en och annan bakficka i gömmorna. Tog en bild på lådan men nu är den putsväck. Vad det skulle bli då, byxor i många färger, efter lite feltänk blev det inte riktigt som jag hade sett framför mig i huvudet, men jag är nöjd ändå. Det skiljer tex lite på färgern mellan fickorna och på bakbenen men inte så mycket som det ser ut på bildena.


Mönstret är samma som de förra byxorna jag sydde till Idun, storlek 80 dessa med, men dessa är inte fodrade, de är sydda med jeanstrådsfärgade (?) stickningar och har inga hällor. Framfickorna har jag ritat om lite med. Hoppas hon hinner använda dem lite innan de är urväxta. Till nästa vecka har jag ingen idé om vad jag ska hitta på, blir till att kolla runt på de andra som är med i utmaningen och sedan kanske själa en idé eller två.

5 kommentarer:

Juliusdotter sa...

Tipsar om en kvinna som återbrukar tyg till fantastiska barnkläder. http://tekstilarkivet.blogspot.se/ kanske kan ge dig inspirration.

Fangoria sa...

Jättetuffa brallor!

Klockarbarn sa...

snygga!

Emma sa...

Smart! har massor av avklippta ben och liknande sparat, som jag vart irriterad över att det vart för smått, ska absolut apa efter dig och göra något liknande:)

Anonym sa...

Jättesöta brallsingar! Finns dom att få i vuxenstrl?? :)