Sidor

onsdag 21 augusti 2013

Psykbryt

Jag måste erkänna, det händer att jag får riktiga bryt. När allt bara jävlas och jag blir riktigt jävla arg, dessa byxor har kommit till på grund av ett sådant bryt. Hoss oss är det numera regnklädes väder. Så tänk er själva, alla som nån gång varit småbarnsföräldrar kan nog göra det, du har två barn som ska kläs på regnkläder och gummistövlar, i köket för det är där vi har dörren till baksidan. Barnen har redan dagen inna varit ute och lekt på baksidan i gummistövlar och regnkläder, det innebär att plaggen är sandiga och så fort man rör i dem så rasar det sand ifrån dem. När man sedan inte får i barnens fötter i gummistövlarna för att de har alldeles för mycket byxor på sig under, muddjeans är snyggt men inte smidigt när byxorna ska i gummistövlarna och sedan regnkläderna utanpå. Mamman får alltså bryt, men får på barnen kläderna och ut dem innan nån gråter (verken mamma eller barn). När barnen sedan är ute går mamman raka vägen till övervåningen, plockar fram all velour hon kan hitta och börjar sedan klippa. Jag hann inte längre än att klippa till fem par innan barnen ville gå in igen blöta och smutsiga, men alla va lite gladare iaf.
Sen tog det några dagar till innan jag fick ihop byxorna färdigt. Men undertiden har jag noga valt vilka byxor de ska ha på sig för att slippa liknande situationer.

Ett par randiga och ett par rosa till Idun, ett apr randiga, ett par prickiga och ett par rosa till Amanda, men hon gillade inte de rosa så risken är att inte de blir använda, storlekarna är 92 och 110.

tisdag 20 augusti 2013

Bästa vanten

Jag har ett så bra basmönster på vantar, jag har fått det av min mamma som jag tror har fått det av min farmor, det är en gammal kopia och den ser inte direkt ny ut. Men lik förjordat är mönstret kanon bra. Det bästa när man stickar till barn som här är att bägge vantarna är likadana, man kan alltså inte ta på dem på fel hand. Förra året hade Amanda och Idun samma storlek men till vintern komemr de vara försmå till Amanda och det va dax att sticka lite nya. Dessa är lite lyxigare än förra årets för dessa är stickade i Visjö garn från östergötlands ullspinneri, allt är köpt på plats men i två olika omgångar.
De orange/gröna och de vinröd/vita är stickade av små provnystan man kan köpa där och de grå/vitrandiga är restgarner. Jag har garn till några fler och detta är superkul projekt, går jättefort och ändå hade de blivit liggande, men jag hade stickat 5 vantar på en knapp vecka, va nog därför.
Nu är det iaf att klura på vad jag ska fortsätta med. Har ingen riktig inspiration, vill mest börja mednya strumpor, men det ska jag inte göra riktigt än.
Garnåtgången till alla tr paren blev 93gram.

måndag 19 augusti 2013

Det bidde ett par strumpor

Jag håller på med min flätstickade kofta för fullt, en halv ärm och kanterna kvar, men igår hade jag liksom ingen lust. Tog tag i en stickning som låg redo brevid datorn, ett par restgarnsstrumpor i broken seedstitch teknik. Jag har stickat med tre färger, det vita i botten är slätstickat alla varv, det grönmelerade och det orange är använt för mosstickningen, vartannat varv i var färg. Det är alltså 3 varv emellan varje varv i samma färg av det mönstrade. Det orangea tog som synes slut en bit ner på foten, det va längre än vad jag trodde det skulle räcka, av det andra garnet har jag mer kvar, får nog bli fler strumpor av den här principen, för trots att jag har gett bort en del strumprestgarn finns det ändå ganska så mycket kvar i mina gömmor.
Känns faktiskt skönt att göra klart ett par strumpor nu, även om det bara är augusti så tycker jag att det börjar va yllestrumpsläge, jag fryser om fötterna.
Garnåtgången va 71gram. Nu håller jag på med lite vantar till Amanda, hade tre par på gång, ett med bara trådarna kvar att fästa, ett par som saknade en tumme och ett par där det bara fanns en vante. Sen får det bli koftan igen, men nu behövde jag lite paus från den.

fredag 16 augusti 2013

Rosa rosa rosa...

Hemma hos oss har vi en mycket bestämd snart två åring. Hon har skaffat sig en ny favorit färg och det är rosa, annars kan det kvitta. När jag va på skroten för nån vecka sedan passade jag därför på att köpa två rosa tyg med tanke på att sy tröjor till henne. När jag kom hem och visade henne tyget så tog hon bägge i famnen, sprang där ifrån och skrek min! Då är det lätt att veta vad barnen vill ha.


Resultatet av några timmar  vid symaskinen va fyra nya tröjor, alla rosa. De två med ugglorna är köpta på skroten, det med muffins köptes på jofotex när jag va där i början av sommaren och det med lejonen köpte av Liandlo på förra syfestivalen. Tröjorna är sydda i 92 och ganska så rymliga just nu, men hon växer ju så jag hoppas att de passar hela vintern, annars får jag rota efter mer rosa tyg i mina gömmor.

Min rosa kofta går framåt, knappt en ärm och kanterna kvar, men inga bilder ännu. Däremot lyckades jag minska garnlagret lite till igår, bytte in de tre överblivna nystanen från Alecia beth till knappar till den rosa koftan, så minus 150 gram till.

måndag 12 augusti 2013

Såhär kan man också minska garnlagret

Syrummet håller ju på och flyttar och jag har passat på att gå igenom lite lådor och rensa ut saker. Denna kassen får följa med mig nu när jag går och hämtar på dagis, hoppas barnen kan få mycket kul lek med garn. Ca 1,6kilo mestadels akrylrester blir det till att börja med, finns mer att rensa men jag vet inte om de vill ha mer än såhär.
Sen har mitt belöningsgarn kommit idag med, snabbaste jag har varit med om någonsin, köpte från tyskland i fredags och idag låg det en avi i min brevlåda.

Det gröna är Malabrigo lace och det lila malabrigo sock. Sen får jag ju då ta och erkänna en grej till, jag va tvungen att provsticka lite av det gröna, men jag har kommit ganska långt på min rosa flättröja, så det känns inte helt fel.

söndag 11 augusti 2013

En lite annorlunda klänning

Detta är det sista projektet jag började innan jag kom fram till att jag skulle avsluta lite grejer, det är också det först avslutade, stickningen tog en eftermiddag och va jätte kul! Tyvärr stickade jag den med tanke att Amanda skulle ha den, köpte tyget till henne men när hon provade den va den lite för liten, kanske va min masktäthet lite fel, stickade bara av ett bomullsgarn jag hade hemma och kollade inte det så noga. Den fungerar iaf på Idun och sen bilderna togs har jag fållat om den så hon inte ska snubbla på den.
Mönstret är detta och va jätte kul, jag ska göra fler men gå upp en storlek så att Amanda kan få en egen. Jag använde mig av rester av 8/4 virkgarn och jag har mer sådana rester så det går nog att få ihop nån till.
Denna är gjord i storlek 4 år och det gick åt 49 gram.

Mitt nästa projekt som jag försöker få klart är en rätt så nyss påbörjad kofta med flätor till mig, det va inte det projektet jag hade tänkt, men den lockade och helt plötsligt har jag kommit ganska långt, bilder kommer en annan dag.
Med denna klänningen blev då garnlagersminskningen 13gram, hm, det har iaf minskat nu....

lördag 10 augusti 2013

Underbara Alecia

Hon är klar och testad, min Alecia Beth. Jag gillar henne och jag tror att vi kommer att umgås flitigt framöver.
Hon är stickad i 8/4 virkgarn från järbo, i min nya favvo färg petrol. Halskanten drog tyvärr ihop axlarna lite så ärmarna blev lite kortare än vad det va tänkt, men hon är bra ändå min Alecia. Mönstret va superkul att sticka och tog bara nån vecka, trots att det är en hel kofta och jag inte har ägnat mig uteslutande till att sticka på just henne. Det är samma designer som har gjort Goldilocks som jag stickade till Amanda för ett lite tag sedan. Även det inlägget började med underbara, måste vara ett ritkigt bra betyg till designern, hon har även lite nya designer på gång som jag ser fram emot att sticka i framtiden, jag beställde tom garn till en av dem igår, men mönstret släpps inte förän i september nån gång så till dess blir det att avsluta.
Jo jag beställde lite garn igår, 400gram närmare bestämmt av Malabrigo som jag har hört ska vara så fint, hoppas det är det med, anledningen till garnshopping mer än underbara nya koftor? Jo min psykologikurs avslutades igår och jag fick ett B, är sjukt nöjd (om man får skryta lite) och det skulle såklart firas. På måndag börjar jag läsa Företagsekonomi och om 10 veckor vet jag om det kan firas med garninköp också.
Till denna koftan gick det iaf åt nästan exakt 250gram.
250+116-400=-36 gram.
Alltså har garnlagret ökat med 36gram de senaste dagarna, hm, det va inte ritkigt så jag hade tänkt ooops.

fredag 9 augusti 2013

Återbrukade leggings

För ganska många år sedan va jag och min mamma och shoppade, jag köpte en jeanskjol och ett par blommiga tights, mamma köpte likadana tights, de va hellånga men hon gillade inte det så hon klippte av sina, jag har dock inte sett henne använda dem speciellt många gånger och för ett litet tag sedan när hoin hade rensat hemma fick jag dom. Nu har de blivit ett par leggings till Amanda, de passar bra ihop med hennes goldilocks som har blivit en favorit.
Röjet vid symaskinen är inspirerat av På väg som hakade på min avslutargrej med att rensa vid symaskinen, jag har faktiskt gjort lite där med så jag har snart mer grejer att visa upp.
Sen skvallrar jag lite, min Alecia beth är färdig, hoppas på att kunna få lite foto hjälp under dagen, men hon är fin vill jag lova.

onsdag 7 augusti 2013

Man kan göra såhär med.

Nu vill jag varna om det är några känsliga läsare som ser detta, ni kikar vidare på egen risk.
Ibland finns det grejer som man inte blir riktigt nöjd med, då kan man görsa såhär, men det är kanske inte helt rätt....

Ett projekt mindre att ha ångest över, rosa och lila akryl vad tänkte jag med (dessutom va den numera på gränsen till förliten för min minsta tös, så jag kunde bara inte samla ihop mig och göra klart den)

Men min Alecia Beth går framåt, första ärmen blev klar igår, håller på med den andra framkanten nu. ser ljuset i tunnlen.

tisdag 6 augusti 2013

Gult om sommaren

Inget helt nytt, men ändå. Jag sydde denna toppen för några veckor sedan, Summer basic ur senaste vuxen nummret av Ottobre, men jag blev inte nöjd, slängde den på sybordet och lät den ligga där, tills en morgon när jag inte visste vad jag skulle ta på mig och hade lite brottom till jobbet, ryckte fram den och drog på mig den och den va bara så bra. Den hann altså inte ens få någon namnlapp för jag tyckte att det va onödigt att slösa en lapp på ett projekt jag va såpass missnöjd med, en del grejer måste nog mogna lite.
Materialet är en viscosejersey jag köpte när vi va på semester i Stockholm, på Ohlssons möjligtvis att den låg på sveavägen. Tyget reades och fanns i många olika fina färger, tyvärr glömde jag bort helt hur man räknar och köpte bara 70cm av gult, vitt och aprikost, för det betalade jag 116kr, varför handlade jag inte av alla färgerna, när det va så billigt, det fanns superfin grön och blå, men jag blev helt chokad när jag skulle betala så jag kom mig inte ens för att springa och hämta de andra rullarna.
Här är en när bild på tyget, nån som vet vad tyg som ser ut såhär kallas?
Angående stickavslut då, jag håller på att sticka på en kofta till mig. Har kommit lite längre än på bilden nu, stickar på ärmen med en ny 30cm rundsticka, gillar det absolut, så koftan får bli mitt nästa projekt att avsluta, har en del smågrejer som nästan är färdiga, men de får vänta lite till.


söndag 4 augusti 2013

Disktrasor

För att skrida till verket och se till att avsluta lite grejer passade jag på att fästa trådarn i ett gäng disktrasor som bara låg här. Vi håller på att renovera och flytta runt lite här hemma och det gör att det är kaos överallt och allt man kan få undan känns positivt för tillfället. Detta va en sådan grej.
5 trasor hade jag liggandes på olika ställen i huset.
Det är en blandning av restgarn i bomull som fanns här hemma, en del av dem tog faktiskt slut med dessa små projekt.

Eftersom det har blivit en del nya projekt det senaste så har det även blivit en hel del garnshopping, därför väljer jag nu att börja om min garnlagersminskning från 0 från idag. Detta blir första tillägget och det blir -116gr.

lördag 3 augusti 2013

Dax för avslut

Som ni vet har jag jobbat ganska mycket det senaste och även gått i skolan. Detta gör att stick och sytiden är liten och när jag har haft tid så har jag påbörjat nya projekt och inte avslutat nått. Därför är det nu dax att avsluta lite. Jag tänker därför försöka presentera pågående projekt och avsluta ett gäång av dem det närmsta. Är det någon mer som har det som jag och vill vara med och rensa lite?
Jag har iaf ett klart projekt att visa upp. Ett par yllestrumpor avslutade dagen efter klänningen i förra inlägget va färdig, det verkar liksom som att avsluten gärna kommer flera tätt inpå varandra.
Ett par vanliga enkla slätstickade stumpor. Garnet är drops fabel i färgen guacamole.