Sidor

måndag 19 augusti 2013

Det bidde ett par strumpor

Jag håller på med min flätstickade kofta för fullt, en halv ärm och kanterna kvar, men igår hade jag liksom ingen lust. Tog tag i en stickning som låg redo brevid datorn, ett par restgarnsstrumpor i broken seedstitch teknik. Jag har stickat med tre färger, det vita i botten är slätstickat alla varv, det grönmelerade och det orange är använt för mosstickningen, vartannat varv i var färg. Det är alltså 3 varv emellan varje varv i samma färg av det mönstrade. Det orangea tog som synes slut en bit ner på foten, det va längre än vad jag trodde det skulle räcka, av det andra garnet har jag mer kvar, får nog bli fler strumpor av den här principen, för trots att jag har gett bort en del strumprestgarn finns det ändå ganska så mycket kvar i mina gömmor.
Känns faktiskt skönt att göra klart ett par strumpor nu, även om det bara är augusti så tycker jag att det börjar va yllestrumpsläge, jag fryser om fötterna.
Garnåtgången va 71gram. Nu håller jag på med lite vantar till Amanda, hade tre par på gång, ett med bara trådarna kvar att fästa, ett par som saknade en tumme och ett par där det bara fanns en vante. Sen får det bli koftan igen, men nu behövde jag lite paus från den.

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Men vad fräckt det blev! Jo, jag känner också det - att tårna är kalla alltså. Sockor behöver man nästan alltid helt enkelt och kan inte få för många heller, tror jag.

Emilia sa...

Så snygga!