Sidor

tisdag 6 augusti 2013

Gult om sommaren

Inget helt nytt, men ändå. Jag sydde denna toppen för några veckor sedan, Summer basic ur senaste vuxen nummret av Ottobre, men jag blev inte nöjd, slängde den på sybordet och lät den ligga där, tills en morgon när jag inte visste vad jag skulle ta på mig och hade lite brottom till jobbet, ryckte fram den och drog på mig den och den va bara så bra. Den hann altså inte ens få någon namnlapp för jag tyckte att det va onödigt att slösa en lapp på ett projekt jag va såpass missnöjd med, en del grejer måste nog mogna lite.
Materialet är en viscosejersey jag köpte när vi va på semester i Stockholm, på Ohlssons möjligtvis att den låg på sveavägen. Tyget reades och fanns i många olika fina färger, tyvärr glömde jag bort helt hur man räknar och köpte bara 70cm av gult, vitt och aprikost, för det betalade jag 116kr, varför handlade jag inte av alla färgerna, när det va så billigt, det fanns superfin grön och blå, men jag blev helt chokad när jag skulle betala så jag kom mig inte ens för att springa och hämta de andra rullarna.
Här är en när bild på tyget, nån som vet vad tyg som ser ut såhär kallas?
Angående stickavslut då, jag håller på att sticka på en kofta till mig. Har kommit lite längre än på bilden nu, stickar på ärmen med en ny 30cm rundsticka, gillar det absolut, så koftan får bli mitt nästa projekt att avsluta, har en del smågrejer som nästan är färdiga, men de får vänta lite till.


2 kommentarer:

Ida sa...

Toppen var ju jättesnygg! Och vilken snygg kofta, vad är det för mönster??

Birgitta sa...

Både topp och kofta - jättefina!Känns lite jobbigare, tycker jag, att ta itu med de där större ufona man har, men att växla mellan småsaker med lite jobb kvar och större saker är ju bra. Kanske måste jag alltså nu ta itu med den där blå toppen som jag tjatat om sedan jag startade min blogg...? Hm.