Sidor

måndag 1 oktober 2012

Återbruksutmaningen del 2

I våras köpte jag en massa vävgarner av på väg. Fick även med lite påslakan och gardiner. Nu när det va dax för återbruksutmaningen igen plockade jag fram ett av påslakanen och klippte ut ica kassar, fick ut två på ett lakan, men jag tror att det kanske va lite mindre än ett standardlakan idag. För att bli av med resten av tyget, de småbitarna som lätt blir liggande och man inte riktigt vat vad man ska göra med så klippte jag mattrasor av det som blev över, 5 fina nystan blev det och tanken är att det ska få bli grunden i en matta till Iduns blivande rum, men det är ett tag till innan jag är där, framförallt så ska jag klippa upp så mycket trasor som möjligt innan jag börjar virka.
Hos tokigt å likt finns en tut om hur man gör, lite tankevurpor blev det hos mig, trots att jag har gjort ett gäng tidigare. Ska bli några till har jag tänkt, de är så bra att använda till en massa grejer att det oftast inte finns några lediga när det är dax att åka till affären.

6 kommentarer:

Klockarbarn sa...

Kassar, kassar och kassar. Älskar dessa kassar. Tyg alltså. Hatar plastkassar. Mina dagispåsar börjar bli slitna. De håller ett bra tag ännu och har hängt med i flera år. Vilka plastkassar håller så länge. Snacka om "Hållbart".

Handarbete/Pyssel sa...

Ah! Det är ju bara toppen med tygkassar! *gilla*

hennihenni sa...

Jag är också frälst - länge leve tygpåsen! :)

Birgitta sa...

Här är en till tygpåse-gillare!

Emma sa...

Fina! bra idé som jag ska spara:)

Anonym sa...

Sparar både miljön och plånboken. Roar vid framställandet och blir de fina som dina, då är det inget snack om saken. Fram för fler tygkassar!