Sidor

söndag 26 maj 2013

Jag lyckades faktiskt...

att fästa alla trådarna igår alltså. Ekorrstrumporna blev bra fast att jag lyckades tyda diagramet för tån fel, de är alltås inte perfekta men vad gör det.
Det va inte det lättaste att fota sig själv så ekorren hamnade på rätt håll, ni får nöja er med dessa bilder, tror nog att det kan få bli fler par i framtiden, jag gillar dem. Nu har jag en kofta som saknar en halv ärm, är inte så sugen men den skulle vara en perfekt sommarkofta, stickad i bomull/lin så det hade ju varit bra om den blev klar.
Garnåtgång 63gr
Total minskning garnlagret:1328

lördag 25 maj 2013

Man tager vad man haver

Fick lite ångest av mitt stora garninköpförra helgen och kände att jag behövde avsluta lite grejer.
Hade ett par tossor till K som va nästan klara, de är stickade av restgarner, det som är över hälen är svarta fårets Oden och det garn jag brukar använda när jag stickar tossor, men så tog alla rester av det garnet slut, istället för att köpa nytt så stickade jag med dubbelt lima från Hjärtegern i resten av foten, det är lite tjockare men jag tror att de duger att använda, han sliter ut sina tossor fort, jag är inne på mitt andra par och jag tror att detta är hans sjätte. Det va iaf inte så mycket kvar så jag gjorde klart dem på en eftermiddag, idag har jag stickat klart ett par strumpor men det är många trådar att fästa så det kan nog dröja nån dag innan de visas här.
Garnåtgång: 180gr
Total minskning garnlagret: 1265gr

torsdag 23 maj 2013

Mera omsytt

För ett par veckor sedan va jag uppe och hämtade en kasse kläder på övervåningen, det va kläder som hade legat sen innan barnen föddes tror jag, tänkte att kanske går nått att använda och annars är det lika bra att göra sig av med det. En del av kläderna har faktiskt använts, men påsen ligger fortfarande på sovrummsgolvet och den är rätt full fortfarande. Häromdagen gjorde jag iaf ett dyk ner i den och hittade en hemsydd toppmed långa ärmar, den va sjukt stor, sen den syddes har jag lärt mig att jag inte kan använda mönster från allt om handarbete, de är helt enkelt alldeles för stora. Nu är iaf toppen omsydd till en lite mer lagom sommarmodell, Jag känner mig nöjd och tror att den kommer fungera utmärkt på jobbet till sommaren.
Dax att dyka ner i påsen lite till kanske, vet att det finns mer hemsytt i den...

tisdag 21 maj 2013

Snabbaste shortsen

Min klädutmaning går inte så jätte bra, i förgår budade jag hem en klänning på tradera och idag köpte jag tre klänningar på fb, men sommarkläder kändes lite svårt, förra sommaren va det amningskläder som gällde och sommaren innan dess gravidkläder, nu känns det iaf som jag har lite att byta med. Men för att få till ett par byxor till att ha på jobbet gjorde jag idag snabbaste shortsen. Ett par extremtighta jeans, så tighta att jag knappt fick fållen över foten har på 10 minuter förvandlats till ett par shorts. Hittade en tut nån stans men minns inte vart. Men det va enkelt. 1. Klipp av 2. Zick-zacka 3. vik upp två gånger 4, sy en liten söm längs den befintliga innebens och sidsömmen. Färdigt!
Ni får ursäkta vecket på magen, jag tog bilden själv.

måndag 20 maj 2013

I fredags..

..fick jag se en så fin tunika på online stickcafé på fb. Den va stickad i fabel och garnet är nu på rea, så i fredags eftermiddag åkte jag och köpte garn och nu är den på gång.
En sån här ska det bli
Fick även följa med garn till två par strumpor med. Å veckan innan va jag och köpte fem nystan vitt bomullsgarn som va tänkt att bli nån form av tunika till mig. Det går alltså inte så bra med mitt garnstopp.
Men jag har ett gäng projekt som är nästan klara blir att göra klart dem fort så det blir lite siffror i min garnlagerminskning. Till mitt försvar får jag ju säga att pengarna i min garnburk räckte till att betala allt garnet, det kändes iaf rätt okej, nu är det bara 16kr kvar i burken.
Tack för krya på er hälsningarna, det går inte så fort, barnen hostar fortfarande och min hörselgångsinflamation har inte gått över ännu, blir penicilin för mig veckan ut och mera hostmedicin till barnen och som om det inte räcker med det har sambon fått ont i halsen och feber, sjukstuga ett tag till verkar det som.

Inköp 950gr
Total minskning garnlagret: 1085

fredag 17 maj 2013

Mycket händer men inte här...

Livet rullar på fort, dagarna bara springer förbi, jag jobbar, går i skolan och tar hand om barn, hinner inte med så mycket mer. Denna veckan är vi sjuka, bägge barnen hostar så att jag är rädd att lungorna ska hoppa ut. Idun har iaf fått diagnosen slem i lungorna och fått hostmedicin för det, Amanda hade bara en vanlig förkylning, mamman i huset, alltså jag har hörselgångsinflamation med feber, blir inte mycket gjort just nu alltså, ligger mest i soffan och läser böcker och många böcker har det blivit. Har nästan glömmt bort hur mycket jag gillar att läsa. Men förra helgen tror jag det var hittade jag iaf fram till symaskinerna en stund, fick ihop tre t-shirts till Idun. Två olika ottobre mönster, alla i storlek 92, lite stort men då kanske de räcker hela sommaren.
Alla tyger är från förådet, inköpta på lite olika ställen, t-shirts va toppen för de lite mindre tygbitarna, har en hel hög till med tyger som va tänkta att bli t-shirts, men jag vet inte ritkigt om hon behöver fler.