Sidor

torsdag 20 december 2012

En riktig beställning

Detta va kul sömnad, en riktig beställning! Hoppas på fler i framtiden, hojta gärna om du är sugen på att beställa något. 

Beställningen va i tre delar, jultunika i znoks underbara skyar med röda kanter.
Till det ett par röda leggings i velour, helt underbart med leggings i velour!

 Å till sist en tröja i äppeltyget, jag har inte riktigt fastnat för detta tyget innan men det va fint och Amanda gillade det verkligen!

Allt är i storlek 92.

tisdag 18 december 2012

Randigt

Jag som inte gillar att fästa trådar har väldigt ofta den senaste tiden kommit på mig själv med att sticka randig = massvis med trådar att fästa.
Denna lilla klänning har därför legat säkert 1,5 månad, men nu är iaf alla trådar fästade. Mönstret heter Nova har jag för mig, vill någon veta exakt så kollar jag upp det. Storleken är 2 år och alltså lite stor till Idun ännu, men ärmarna känns smala så jag får testa, den är stickad i Tilda från svarta fåret och enbart restgarner. Drömmen är att göra en i regnbågsrandigt, men vi får se om det blir så.  Mönstret va lättstickat och kul och rekomenderas varmt!

lördag 15 december 2012

Raggsocksgarn

Jag är en samlare av raggsocksgarn. kan inte låta bli att handla. Men så för ett tag sedan bestämmde jag mig för att jag skulle sticka upp allt, typ två dagar senare köpte jag 250gr blå melerat raggsocksgarn. Det kallas självdisiplin, hehe.
Men nu ska jag ta tag i det. Så först ut är dessa i det nyköpta garnet, detta är även mitt första riktiga försök med magic lopp, gillar det inte riktigt, men skam den som ger sig!

Dessa väger 117gr såän så länge ligger jag +133gram i raggsocksgarns stachen. Men mer kommer.

fredag 14 december 2012

-19

Är det någon som har tänkt på mig när jag varit borta?
Nu är jag iaf tillbaka, men mitt äventyr är inte riktigt slut ännu så än så länge håller jag det hemligt.
I fredags morgon när jag skulle ge mig iväg kl 6,10 ungefär va det kallt som bara den. När jag åkte förbi mataffären såg jag att det stod -19. Då kom jag fram till att jag behövde bättre vantar.
Resultatet kommer här.
Härliga lovikka vantar, igår fick jag även tag på en hundkarda så nu ska de bli lite luddigare. Har borstat dem rätt bra på insidan så de är jätte mjuka och mysiga. Broderiet blev väl sådär. Men jag har ett par till på gång så jag kan öva lite till.

söndag 2 december 2012

Lite snabbt såhär på kvällskvisten

Hittade denna fina bloggen idag.  Hon hade gjort snöstjärnor och jag va bara tvungen att testa, nu är de vita pärlorna slut men jag är sugen på att göra fler. Får se om jag får tag på mer pärlor, kul och lite annorlunda pyssel.

Hoppas ni alla har haft en fin första advent, nu ska jag gå och lägga mig för i morgon väntar äventyren igen, denna veckan lär bli ännu stirrigare än den som gick, så troligtvis hör ni inget alls från mig förän till helgen!
Kram på er!