Sidor

lördag 28 september 2013

Koftan som blev för liten

Den har varit klar ett tag men jag har inte velat fota den eftersom jag inte blev helt nöjd. men det kanske inte är så farligt, efter lite användning och en tröja som inte har 3/4dels långa ärmar under kanske den kan fungera.

Koftan är en Sparrow och den va väldigt kul att sticka, jag tror faktiskt att jag ska repa upp ett pågående projekt och göra en till. Men jag har inte bestämmt mig än. Jag har inte hunnit med att väga den ännu, men ska göra det och uppdatera garnnedräkningen, har faktiskt handlat lite garn sen sist, men det visar jag en annan dag, men det som är köpt är med ett projekt i tanken. Garnet är Svarta fårets Ulrika, härligt mjuk ull. Fick några nystan över, så har ni tips på vad jag ska hitta på med det tar jag gärna emot dem.

onsdag 11 september 2013

Blockad och klar

Koftan jag började sticka på som tröststickning är klar. Blockade den för att få till lite längd på den, nu är jag mycket nöjd med längden men tycker den blev lite vid i halsen. Har funderingar på fler men då ska jag nog klura lite på rigningen, vad tycker ni, är den okej?
Det blå garnet är babygarn från trysilgarn, köpt på Europris när det fanns i Sverige. Hade knappt fyra nystan och jag har knappt ett nystan kvar. Det självrandande garnet heter Four Seasons Gründl Hot Socks Spectra och fanns också det i stashen, alltså va allt garn från stashen. Mönstret är detta.
Garnåtgången va 232 gram och inget nyinköpt, känns bra, nu har jag snart gjort mig förtjänt av några nya härvor malabrigo sock tycker jag. Håller på att rensa bland mina projekt och har repat upp en del. Känns rätt skönt att bli av med gamla grejer som man vet inte kommer bli klara..

tisdag 10 september 2013

Det sista från sydagen

Hinner inte riktigt med något alls för tillfället, men tänkte iaf passa på att visa det sista från sydagen. Känning ur senaste nummret av Ottobre dam Autumn mood heter den.
Har varit en del diskussioner om modellen i vuxna sytokar, men jag gillar den, nackdelen är att den är lite för smal över axlarna för mig, vet inte om jag är axelbred, hm...
New york mönster på tyget, köptes på tygfabriken i samma veva som allt det andra tyget det senaste.
Hade den med svarta leggings och röd kofta häromdagen, gillades skarpt!
Efter min stora sömnadsdag har jag knappt varit inne i syrummet, klippte till ett par byxor till Idun men de ligger och väntar, borde trä om overlocken och sy ihop ett hål i en tröja men det händer inte heller.
Däremot har jag stickat klart en av mina tröststickningar, en randig kofta, ligger på blockning nu och jag kan förhoppningsvis visa bilder på den snart. Men koftan som jag trodde blev förliten har fortfarande inte fått några trådar fästa, skäms på mig!

torsdag 5 september 2013

Mera från min sydag

För nån vecka sedan damp stoff och stil katalogen ner i postlådan, i den fanns det så underbart läckra leggings i mönstrade tyger, jag blev kär. Började filura och funderade på att beställa tyg, nån tygbeställning har det dock inte blivit ännu, men två par leggings. Ber om ursäkt för de kassa bildern. Leggingsen är inte heller tänkta att använda som på bilderna utan med tunikor till, men men jag ville ha fotobevis snabbt.

Första paret i påfågelsmönster, tyg inköpt med tanke på ett par leggings till mig. 

Andra paret är i uggletyget, toppen i förra inlägget syddes av det som blev över. Uggletightsen är redan använda till en härligt grön tunika. Påfågelleggingsen hae jag tänkt ha svart tunika till. Jag skulle ju jobba på att minska min gardrob och få den mer enhetlig, det går inte så bra vill jag lova, men jag tror att det är roligare såhär...

Min kofta som jag berättade om häromdagen verkar passa efter blockning, tack och lov. Så när den är helt torr så ska jag fästa trådarna. Men eftersom jag blev så ledsen när den inte passade och tappade sticksuget så va jag helt enkelt tvungen att påbörja några nya projekt, inte heller riktigt som jag tänkt mig, men vadå. Garnet kommer iaf från det egna garnlagret vilket alltid är något. Bilder kommer att dyka upp på det med framöver.

onsdag 4 september 2013

Produktiv dag

I helgen va de sjukstuga hemma hos oss, i fredags låg jag på soffan nästan hela dagen och barnen fick leva rövare nästan som de ville. I lördags va jag lite piggare min inte pigg nog för att städa, stängde in mig i syrummet och hade en riktigt produktiv dag, tanken va att jag skulle sy klart två påbörjade toppar, men det blev lite till. Men jag börjar med topparna iaf, totalt blev det tre. Alla av samma modell, Ottobre creative workshop modifierat en del för att passa mig.
 Grått tyg med stjärnor inköpt på tygfabriken i Huskvarna i veckan.
 Vitt tyg med massa mönster inköpt på skroten när jag va där i början av Augusti, när jag kom hem upptäckte jag att det va tryckfel på tyget så det va en lång vit rand mitt på men jag lyckades pussla med bitarna så att jag inte fick med den. Till denna toppen har jag alla delar utritade på mönster så jag slipper hålla på att krångla med tygvik.
Sista toppen med uggla på, resterna av ett annat av lördagensprojekt som ni får se senare. även detta tyget är köpt på tygfabriken i Huskvarna i vintras någon gång.

tisdag 3 september 2013

Nedslagen

Här hare varit lite tyst ett tag, strax efter senaste inlägget stickade jag färdigt min rosa flättröja. Men när jag provar den inser jag att den är för liten, tappade suget helt. Har knappt stickat alls sen dess, men det har istället blivit en del sytt. Ni kommer få se. Nu ska jag ge mig på lite blockning av flättröjan och se om den går att rädda eller om det bara är att repa upp. Så länge visar jag denna högen med klara trosor till A.
En hel hög i storlek 110 av olika restbitar. Alla verkar vara lika populära.
Vår renvering är nu i sitt slutskede och vi börjar komma på plats i de olika rummen, vilket har resulterat i att jag har ett syrum igen, bilder kommer när jag börjar få lite ordning.