Sidor

onsdag 24 april 2013

Snart kommer sommaren...

Vi kan ju alltid hoppas iaf, för just nu regnar det, blåser och är kallt.
I fredags innan jag började jobba va jag inne en vända på lindex, hittade supersöta grönprickiga toppar till flickorna, det va på avdelningen köp 3 betala för två, så jag tog varsin grön topp och ett par gröna leggings till Amanda, men Idun behövde ju också byxor, så de sydde jag i lördags. Färglatt!! Tyget är köpt på skroten för något år sedan och har legat till sig, jag gillar det som bara den men inte riktigt vetat vad jag ska göra med det, i övrigt håller jag på att inventera sommarkläder, det är roligt, men det är bara att inse att de kommer inte behöva mycket nytt i år =(
Sen i måndags va jag och köpte garn till min rese stickning, blev inget av det jag hade tänkt mig utan en annan kofta, jag började på den med och har redan kommit lite för långt, får kanske bli omplanering igen.
Jag får iaf lägga till 600 gr i garnlagret, jag som hade börjat tömma ordentligt.
Total minskning garnlagret: 1435gr

torsdag 18 april 2013

Början på en sommartopp

Efter att kjolen va klar kände jag att jag ville göra åt mer av mina rester av tilda garn, hittade ett mönster på en söt liten sommartopp och började sticka, men jag hade inte så mycket vitt garn som jag trodde så jag kom inte så långt innan jag fick fylla på, men jag bytte med ett annat garn så garnlagret ökade bara med 50gr iaf.
Enligt mönstret skulle toppen bara vara slätstickade ner till under brösten och sedan skulle påfågelsmönstret börja igen, men jag tror att jag bara gör nerekanten i mönster, känns lite mer påklätt utan spets på magen.

Lite prat om min klädutmaning med, jag har faktiskt brutit den, igår va jag och köpte lite nya underkläder till mig, 3par trosor och 2bh:ar. Bh:ar behövdes verkligen, trosor va dock inte lika nödvändigt, men jag tror att det är dax för en rejäl rensning i troslådan ändå. Jag hade lagt underkläder lite utanför min utmaning så det känns inte helt fel ändå.
Total minskning av garnlagret: 2035gr

söndag 14 april 2013

Down the rabbit hole

Äntligen är dessa strumpor klara, de va egentligen kul att sticka men flätorna gjorde att de tog lång tid. Men efter att ha stickat klart kjolen och stickat flätor utan flätsticka gjorde jag så även på dessa och de va färdiga på ett kick.
Garnet är ett strumpgarn från netto jag tycker det är superfint! Mönstret är down the rabbit hole och va egentligen kul, jag har ett regnbågsfärgat strumpgarn till så kanske att det blir ett par till i framtiden.
Garnåtgång 66gr
Total minskning garnlagret 2085

lördag 13 april 2013

Kjolen

Egentligen hade jag inte tänikt visa kjolen redan idag, jag behövde pressa till nerekanten lite men min strykbräda va sjukt överfull. Men sen va Birgitta lite nyfiken så då tänkte jag att jag får väl ta och göra det, nu är strykbrädan nöjd och all stryktvätt struken med, alltid nått gott.
Kjolen va som sagt superkul att sticka, mönstret kommer från boken sticka romantiskt, modernt och kvinnligt, kul bok med mycket fint, men detta är det första jag stickat klart från den.
Nu kommer bildbomben.


Mönsterna nerifrån å upp


Slutsats: Superkul stickning och jag funderar på vad det ska va för färg på nästa, men jag tror ändå inte jag kommer göra en till, men kanske en annan stickad kjol.

Garnåtgång: 258gr
Total minskning av garnlagret: 2019gr

fredag 12 april 2013

Nya vantar

Jag har gjort något jag inte trodde va möjligt, jag har monogamstickat. Min kjol är klar och sen jag la upp till den så har jag inte stickat en enda maska på något annat projekt. Och nu är den klar, blev färdig i går kväll så den tog exakt en vecka att göra. Orkade inte fästa trådarna igår så då passade jag på att göra klart en hög vantar som låg här. Tre vantar va klara förutom tummen och en vante va det bara en mudd gjord.
Nu är de också färdig, skönt att nån gång göra klart något, det kommer bli fler monogamstickningar det vill jag lova.
Vantarna är stickade av restgarner av obehandlad ull och de ligger just nu i ullkur för att stå emot väta lite mer, det är det absolut bästa när man har barn som mina som rusar ut till första bästa vattenpöl.

Nu ska jag fästa trådarna i min kjol och hoppas på fotohjälp till eftermiddagen.

Garnåtgång för alla vantarna: 66gr
Total minskning av garnlagret: 1761 gr

söndag 7 april 2013

Kjol på g

Kjolen va verkligen jätte kul att sticka, eftersom det byter mönster 4 gånger så händer det något nytt och jag vill bara sticka några varv till för att se vad som händer sen.
Just nu ser den ut såhär och jag började på ett nytt mönster idag på morgonen.
Ska bli kul att se hur det ser ut när jag kommit några varv till. Kjolen kommer att synas iaf, men nu känns det som att jag kommer att gilla den.

fredag 5 april 2013

Lite allmänt babbel

Här har varit tyst ett tag, jag hinner inte ritkigt med allt, ändå har jag inte jobbat nått denna veckan, laddar upp inför högskoleprovet i morgon, ska bli spännande men jag är rätt nervös, det spelar egentligen ingen större roll hur det går jag har minst en gång till på mig att skriva det innan det är dax att söka till högskolan så detta ser jag mest som en test omgång. Jag har skrivit det innan, men det va några år sedan.

Annars stickar jag vantar till barnen, på köksbordet ligger det just nu tre vantar utan tumme och en mudd, kanske två timmars jobb, men det ska bli gjort också.

Å igår la jag upp denna kjolen. DEn blir turkos, ett garn jag hade hemma.
Den stickas nedifrån och igår hade jag stickat en raport på 12v och 276maskor när jag upptäckte att hela arbetet va snurrat, bara att repa upp och börja om, men nu har jag stickat ikapp.Sen va jag inne en sväng på garnaffären igår, va tvungen att kika om det kommit några nyheter trots att jag inte ska handla. Dessa fina tildagarner hade kommit hem. Rosa och glitter vet inte om det kan bli bättre, fortsätter fundera på någon form av topp till mig, men det är i framtiden.


Klädutmaningen då? Det har gått nästan en månad, det har kommit lite hm och ellos kataloger som har hamnat direkt i pappersinsamlingen. Men jag hade beställt lite tyg innan jag bestämmde mig för utmaningen så det borde dyka upp snart, lite fusk kanske men så är det just nu. Jag har två tunikor från meandI som jag har bestämmt mig för att sy om, jag använder dem inte som det är nu och jag tror att jag skulle få mer nytta av dem om jag gjorde om dem lite. Min omsydda kjol är välanvänd, men nu har jag lagt undan strumpbyxorna med snöstjärnor på, jag hann inte slita ut dem så de får vara med till hösten igen. Istället har jag plockat fram ett par blommiga leggings som passar bättre till årstiden.
Jag har även börjat fundera på vad som saknas i gardroben, ska bli spännande att se om jag har kommit fram till vad det är som verkligen behövs om ett år.