Sidor

fredag 31 augusti 2012

Mixat

Jag är lite feg när det gäller att mixa ihop olika tyger, men nu har jag gjort det, visserligen en rätt så feg mix men ändå, nöjd är jag iaf. Hade först tänkt vitt kantband, men så tänkte jag fy vad jag är feg så då tänkte jag orange, men islutänden blev det cerise, och cerise sömmar i fållen och jag är så nöjd. Fållen i nerekant av tröjan fck jag sprätta upp en omgång me det va det värt.
Mönstret är från Ottobre 04/04, tygerna är köpta på facebook utom det cerise som är från znook. Storleken är 98 och jag tror att det är en rätt normal storlek på mönstret. Amanda blev nöjd vilket är det viktigaste.
Det kommer bli mer mixade kläder framöver, nu ska jag göra slut på tygslattar!

torsdag 30 augusti 2012

Lejon

Nysydd lejontröja till lilla I, tyget från Strömming är fantastiskt mjukt och så fint. Även denna tröja är i 86, men jag tror att det är en stor modell, känns som att det är lång tid kvar innan i kan ha den. Annars blir det inte så mycket gjort som jag hade velat, de senaste dagarna har det rullat in nya tyger här hemma, en del har även blivit sytt, men det är inte mycket tid över för bloggande tyvärr.

måndag 27 augusti 2012

Lite mer vågat till mig

En kompis skulle beställa från Liandlo, jag skulle väl egentligen inte ha något men bestämde mig tillslut för att köpa blå hjärtan och sy till mig, blev jätte nöjd när tyget kom, verkligen superfint, klippte en topp och ett par trosor till mig och nu vill jag ha mer, Idun hade verkligen varit jätte fin i detta. Jag har köpt blått med vita ränder och blått med vita stjärnor av en tjej på facebook, hoppas det matchar så kan jag kanske ändå få ut något litet till I av hjärtanen, matcha med vitt känns inte så lyckat till den klabbungen!

söndag 26 augusti 2012

Mer svampar

Jag har ju sytt i svamptyget tidigare. Ljusblå svampar från michas och rosa svampar från Jofotex, denna gången är det gula svampar från skroten. Jag gillar verkligen svamptyget, vet inte varför men det är så fint, har en bra bit kvar av detta gula och sedan finns det en liten slatt brunt i mina gömmor också.
Bodyn är iaf i storlek 86, rätt så för stort för min tjockis ännu, men 80 kändes inte som att det va någon idé att sy, det är farfars knäppning, det har jag inte vågat mig på tidigare men va inte så svårt.
Plastknappar eftersom mina prym knappar är slut, men jag tycker de passar bra här. Sydde också med olikfärgade trådar i tvillingnålen, efter inspiration från en vän, jag va riktigt dålig på att sy rakt med en nål på kantbandet och en nål vid sidan av, men övning ger färdighet. Blev iaf ett lite annorlunda resultat. Här syns det nog bäst.
Bilderna är ganska så dåliga, det är snabbfotat innan påklädning idag på morgonen. Det syns att ärmarna är lite väl långa, men det växer hon nog snart i.

onsdag 22 augusti 2012

Att använda allt

Det brukar kännas rätt skönt när man har använt allt, men just nu tycker jag inte att det känns så bra, köpte 70cm rött tyg med vita prickar, det blev en topp till mig som ni har fått se innan, plus dessa trosor till stora tjejen, även innebiten i grenen är av det prickiga tyget och det fanns inte en milimeter kvar när jag va klar. Men tyget är ju så fint, toppen har jag haft på mig idag och blir glad varje gång jag tittar ner på mig själv, tänk vilka fina tights det hade kunnat bli av detta, eller tröjor eller kanske trosor till mig osv. Kanske att det blir mer prickigt tyg i framtiden. Mönstret är iaf från ottobre 04/04 om jag inte minns fel, storleken är 98 och lite stort fortfarande.

tisdag 21 augusti 2012

Så enkelt

Även dessa strumpor är rykande färska, trådarna fästade precis nyss, vilket gjorde min hög på köksbordet ytterligare lite större, men nu är den faktiskt kastad. Ett par strumpor, fina i all sin enkelhet, garnet köpte jag när vi va i Kinna tidigare i sommras, det är Regia med bomull, vet inte riktigt vad jag tycker om det, är egentligen inte riktigt förtjust att arbeta i bomull, men jag tror det kan bli rätt bra till strumpor. Mönstret är inte så mycket att tala om, enkelt basmönster som bara finns i mitt huvud. Men det gör dem bra, man behöver inte fundera så mycket när man stickar... Toppen att sticka några varv medans barnen äter frukost.
Min favorit häl, det blir så snyggt när man plockar upp maskor längsmed sidan sen.

måndag 20 augusti 2012

ett par till lillasyster också

Klart att lillasyster också behövde yllebyxor till vintern, dessa stickade i restgarnet jag köpte på östergötlandsullspinneri, garnet är helt underbart, så mjukt och härligt, men byxorna ser lite ridbyxformade ut, undrar om jag räknat fel någon stans...
I övrigt är det trådfästning som gäller här hemma, snart kommer det fler färdigstickade alster..

lördag 18 augusti 2012

En till

Har egentligen en del färdig stickade grejer men har inte fått foto hjälp som jag önskat, därför bjuder jag idag på en tröja platt på golvet. Det är en repris av tröjan i förra inlägget men i lite mer färg och mönster, underbar prickig trikå, blir så glad av att se tröjan!
Kan ju passa på att tala om att jag har fått tag på det lila tyget som jag efterlyste häromdagen, så det lär bli ännu färggladare framöver!

onsdag 15 augusti 2012

Topp till mig

Nu fungerar kameran igen och igår fick jag sambon att ta ett kort på mig i en nysydd tröja, köpte ottobres creativ workshop för att få tag på ett basmönster till mig, detta är minsta storleken pch jag tycker den är perfekt, längde ärmar och kropp ett par cm.
Tyget är en feg början, skulle vilja sy mer mönstrat och färgglatt till mig men jag måste ju börja någon stans. Passar på att fråga även här, nästa tröja va tänkt att bli i liandlos lila klöver jersey, men jag saknar en bit som är 32cm bred och 63cm lång, någon som vill sälja en bit till mig?

tisdag 14 augusti 2012

Low battery

Sa min kamera igår kväll när jag ville ha lite foto hjälp. Så därför blir det att visa ett gammalt alster. Ytterligare en mei tai, denna gången sydd av en bärsjal, denna bor hos en vän till mig och det blir inga live bilder för den är alldeles för stor för oss, den är nämligen sydd till en lång tjej på 1,5 år och Idun är ju bra mycket yngre och av den knubbiga modellen.
När jag skickade den till henne skickade jag även med tre nysydda tygbindor, favorit tyget som heter Carnival, min ena bärsele är i samma tyg. Bindor är jätte kul att sy, synd att man inte behöver så många.

måndag 13 augusti 2012

Rykande färska

Håller på att ladda inför vintern, en massa grejer påbörjas, inte fullt lika många avslutas, men nu ska jag jobba hårt på att bli klar med grejer, peppa mig gärna. Idag vid frukosten fäste jag trådarna i dessa yllebyxor, snart är det säsong för sådana. Dessa är stickade i obehandlad ull och ska användas som blöjbyxor, dessa är till Amanda, har även byxor till Idun på gång. Dessa är bruna och det är ägarinnans fötter som är med på bilden.

söndag 5 augusti 2012

Mei Tai nr 2

Har sytt en mt till, denna bor inte längre hos oss utan är sydd på beställning. Jag blev supernöjd, men det va väldigt nervöst att skicka iväg den, men mottagaren blev också nöjd vilket jag tyckte va toppen. Alla tyger kommer från ohlssons, det enfärgade heter dehli och är nog ett perfekt tyg om man ska sy mt:s
Vi va ju tvugna att testa den lite med.

torsdag 2 augusti 2012

Å så har det gått en vecka till

Men till mitt försvar så håller jag och sambon på med ett rätt stort projekt här hemma, ni ska få se längre fram. Snart är han färdig med en del och då är det min tur att ta över, annars turas vi om att ta hand om barnen. Därför visar jag idag ett litet projekt som har tagit ganska så lång tid, mest för att jag inte fått tummen ur och gjort det sista, det vill säga sy ihop den sista kudden för hand. Sydde ju nya kuddar av en gammal du för ett tag sedan, men duken räckte ju inte till alla mina sju soffkuddar, men nu har de tre som inte fick nytt tyg sist också fått det.
Såhär bra blir det tillsammans. Men ni som kan räkna ser att det saknas några kuddar, det är så det fungerar med två åringar i huset.