Sidor

fredag 27 juli 2012

Utflykt!

Igår va vi på en spännande utflykt, vi va på Östergötlands Ullspinneri. Det va fabriksvisning och vi fick se hela processen från kardning, spinning, tvinning (?) och vävning. Just vävningen missade jag för det lät väldigt mycket så då va jag utanför med Idun. Men vi såg Sveriges sista Spinning Jenny som fortfarande va i produktion, det va otroligt häftigt att se en maskin som har gjort så stor skillnad för vårt samhälle idag på riktigt. (Jag är lite knäpp, men den sortens historia älskar jag) Lite shopping blev det klart också. En härva röd/orange Vissjö garn, ett vantkit och fem små härvor restgarn. Restgarnet har jag börjat sticka ett par yllebyxor av. Tror nog det blir bra, det är iaf otroligt mjukt...
På vägen hem stannade vi i Huskvarna på en tygaffär, där blev det prickigt och randigt. Allt är jersey utom det gröna som är velour, blev även en liten bit enfärgad orange jersey, ska va till kanband.
Å så lite strech spets till, 5kr metern så det blev två meter av varje.

torsdag 26 juli 2012

Underkläder till den stora plutten

För ät litet tag sedan hade vi besök av en liten större tjej, hon hade trosor och gick på toaletten. Amanda va totalimpad. När de hade åkt hem på kvällen va det bara för min del att sätta mig vid symaskinen och sy trosor, det blev ett helt gäng av olika spillbitar, alla blev inte helt klara och alla hamndae inte på bild. Men här är två par.
Mönstret är från Ottobre 4/04 tror jag. Har de använts då? Jo ibland, vill hon ha trosor men hon tänker iaf inte kissa på toaletten, den är hemsk!! Men när hon kommer på att den inte är det så har vi ju förberett oss. Allt är sytt på min nya symaskin förutom tvillingsömmen på kantbanden.

onsdag 25 juli 2012

Kofta till lillplutten

Fick frågan av Birgitta om det va roliga saker som höll mig härifrån. Svaret då? Ja och nej. Vi har hållt på en hel del i trädgården, det är roligt men slitsamt, jag har bakat en massa, försöker tömma frysen samtidigt som jag exprimenterar med glutenfri mat, kul men frustrerande när dottern ändå inte äter. Jag har sytt en del, men hinner ofta inte färdigt, så här finns ett gäng pågående projekt. Jag har stickat en del, faktiskt några grejer som blivit klara med, men så låser jag mig när det blir dax att skriva här, har ingen riktig lust, känner att jag inte riktigt kan skriva; titta en kofta å så är det bra, men jag får inte riktigt till mer. Så iaf Titta en kofta!
Stickad till Idun i garnet jag köpte på skroten, min första kofta uppifrån och ner och det va jätte kul!! Här finns mönstret, har redan gjort en halv dockkofta efter samma mönster. Å såhär söt är man i den...
Tack för att du tänkte på mig och frågade, jag tittar in hos dig varje dag och hade det inte varit för frågan så hade nog inte detta inlägget blivit av...

onsdag 11 juli 2012

Ibland blir det bara bra

Igår när båda barnen vilade middag passade jag på att klippa ett par byxor till Amanda. Det nya jeanstyget med hjärtan och modell nummer 19 ur senaste ottobre. Jag hade gått om tid på mig och behövde inte stressa, strykjärnet stod framme vilket underlättade en hel del. Och såhär blev det. Benen ser olika långa ut, men det är de inte!
Hela tiden som jag sydde satt jag och kände på mina egna byxor, vilket håll sömmarna va lagda på och om det va enkla eller dubbla stickningar.
Bakstycke med besparing och dubblastickningar.
Framfickor, med dubbla stickningar
Bakfickor med dubblastickningar och en liten bit band till dekoration, bandet kommer från mammas pyssellåda, skulle gärna vilja ha tag på mer småbitar med band, men jag vet inte riktigt vart jag kan köpa 10cm bitar. Byxorna va iaf jätte kul att sy, jag blev nöjd med resultatet och det bästa av allt, när Amanda fick se dem ville hon ta på sig dem direkt.

tisdag 10 juli 2012

Semesterkassan är slut

Näe riktigt så illa är det väl inte men nästan. Tyg och garnbudgeten är däremot överskriden ordentligt, men kul va det! Jag köpte inte så stora bitar av varje tyg så då kan man köpa många olika istället. Har faktiskt planer för det allra mesta. Nya nummret av ottobre kom ju igår, när jag tjuvkollade på nätet tyckte jag inte att det va så mycket att ha men när jag fick bläddra i tidningen hittade jag en hel del som jag gillade. Så ett par modeller därifrån kommer det att bli.
Först ut va det overlock tråd, 29kr rullen, har hört att det är billigt men har aldrig handlat innan så jag vet inte riktigt, även lite symaskinsnålar fick följa med hem.
Sen två olika jeanstyger, ett med hjärtan och ett med stjärnor, ska bli byxor till Amanda, va en fin modell i ottobre, tror det va nummer 19
Spetsresår och zick-zackband
Blommigt jogging tyg och rosa mudd, det blommiga tyget tror jag ska bli den söta jackan som va med i ottobre, till det behövs ju även zick-zackbandet på förra bilden.
Sockgarner, regia meed bomull, det längst till vänster är lila, och jag köpte även stickor så jag kunde börja sticka på vägen hem.
Ett bomull/akrylgarn som reades, tänkte en liten kofta eller väst till Idun.
Manchester tyger, även det ska bli byxor till Amanda
Velour, ska bli leggings till hösten.
Å så en massa mönstrade trikåtyger, bodys, tröjor och leggings blir det av detta. Även en meter svart jersey fick följa med hem men det fastnade inte på bild. Behöver jag säga att tvättmaskinen jobbar hårt nu?

måndag 9 juli 2012

Mer nyttosömnad

Haklappar används flitigt här hemma, tvättas ofta och då oftast i 60 grader, det mår de inte så väl av så nu är de flesta riktigt slitna, så igår blev det ett gäng nya. Hann med tre men det får bli fler framöver.
Nu ska jag packa in hela familjen och ta en tur till skroten, återkommer med mina inköp och en troligtvis ganska tom plånbok.

söndag 8 juli 2012

Randig restgarnskofta

Nu är den äntligen klar, blev lite fördröjning eftersom jag glömde knapparna hos min mormor när vi va där och hälsade på. Koftan är i storlek 2 år och stickad i restgarn av tilda. Det gula räckte precis. Det rosa finns det nästan ett nystan kvar av. Men jag tänker mig en liknande kofta i turkost brunt och rosa. Den va superkul att sticka men lite tråkigare att fästa trådarna.
Jag har räknat och stickat alla delar samtidigt för att garnet skulle räcka så att alla styckena skulle bli likadana, men så plockade jag visst inte upp maskorna jämt i framkanten vilket gjorde att koftan ser sne ut, det stör mig som bara den, men jag kommer inte att göra om det.

måndag 2 juli 2012

Dagens nyttosömnad

Helt plötsligt är det hål överallt, bara till att laga så det har jag gjort idag, men det blir faktiskt rätt fint. Har klippt ut bilder i spillbitar, vlisofix på det och sedan sytt fast för hand, får se om det håller i tvätten.